Al-Faatiha
the download will begin in 10 seconds (limit : 500ko/s)
All zip Quran

1
2

  1. بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
  1|1|Me emër të Allahut, Mëshirues dhe Përdëllimtar i Madh.
  2. الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
  1|2|Çdo lavdërim i përket Allahut (Perëndisë), Zotit të Gjithësisë
  3. الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
  1|3|Mëshirues dhe Përdëllimtar i Madh.
  4. مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ
  1|4|Sunduesit të ditës së gjukimit.
  5. إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ
  1|5|Vetëm Ty të adhurojmë dhe vetëm prej Teje ndihmë kërkojmë!
  6. اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ
  1|6|Udhëzona në rrugë të drejtë.
  7. صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّالِّينَ
  1|7|Në rrugën e atyre që u ke dhuruar mirësi. E jo në (rrugën) e atyre që kanë shkaktuar pezmin (Tënd), as në rrugën e atyre që janë të humbur!

  Leximi dhe mësimi i KURANIT

  Rëndësia jetësore e Kuranit në Islam

  Kurani është libri i shenjtë i Islamit, një burim i palëkundur udhëzimi për besimtarët në të gjithë botën. Ai përmban fjalët e Allahut, të zbritura nëpërmjet Profetit Muhammed (paqja qoftë mbi të), dhe shërben si udhërrëfyes për jetën, duke ofruar mësime për moralitetin, adhurimin dhe shoqërinë. Rëndësia e Kuranit qëndron në aftësinë e tij për të udhëzuar individët drejt një jete të mbushur me drejtësi, mëshirë dhe harmoni.

  Ai sfidon besimtarët të reflektojnë mbi krijimin dhe qëllimin e tyre në këtë botë, duke i udhëzuar ata në rrugën e drejtë dhe ndihmuar në ndërtimin e një shoqërie të bazuar në parimet e ndershmërisë, solidaritetit dhe përkujdesjes për të tjerët. Kurani jo vetëm që udhëzon adhurimin dhe praktikat fetare, por gjithashtu ofron një kornizë për të jetuar një jetë të plotë në harmoni me të tjerët dhe natyrën.

  CICRA

  Qendrës Shqiptare për Integrim, Kulturë dhe Religjion në Lozanë
  Centre Albanais pour l'Intégration, la Culture et la Religion à Lausanne

  Chemin du Couchant 4
  1022 Chavannes-près-Renens

  info@cicra.ch

  +41 21 691 00 35
  +41 76 615 18 00

  Rreth nesh

  Historiku

  Kryesia

  Imami

  Statusi i CICRA-së

  Antarisa

  Botimet

  Xhamia në Lozanë

  Aktivitetet dhe shërbimet

  Ditët fetare në vitin 2024

  Bëhu anëtar

  Kontakt

  Leximi dhe mësimi i Kuranit

  Kurani është libri i shenjtë i Islamit, një burim i palëkundur udhëzimi për besimtarët në të gjithë botën. Ai përmban fjalët e Allahut, të zbritura nëpërmjet Profetit Muhammed (paqja qoftë mbi të), dhe shërben si udhërrëfyes për jetën, duke ofruar mësime për moralitetin, adhurimin dhe shoqërinë.

  SHKARKO
  KURANIN E MADHËRISHËM