Ditët dhe netët fetare në vitin 2024

 • 15 Janar 2024 – Nata e Mirë e Parë – Regaib
  Një natë për reflektim dhe lutje, duke shënuar fillimin e tre muajve të shenjtë.

 • 06 Shkurt 2024 – Nata e Mirë e Dytë – Miraxh
  Një natë që përkujton udhëtimin shpirtëror të Profetit Muhammed nga Mecca në Jerusalem dhe më pas në qiell.

 • 24 Shkurt 2024 – Nata e Mirë e Tretë – Beraet
   Një kohë për të kërkuar falje dhe mëshirë nga Allahu, si dhe për të përcaktuar fatin e individëve për vitin e ardhshëm.

 • 11 Mars 2024 – Dita e Parë e Agjërimit të Ramazanit
  Fillimi i muajit të shenjtë të Ramazanit, një periudhë agjërimi, lutjeje dhe reflektimi.

 • 05 Prill 2024 – Nata e Kadrit
   Një natë më vlerësuese se mijë muaj, ku besimtarët kërkojnë mëshirë, falje dhe udhëzim.

 • 10 Prill 2024 – Dita e Parë e Fitër Bajramit
   Një ditë festimi që shënon fundin e Ramazanit. 

 • 15 Qershor 2024 – Dita e Arafatit
  Dita më e rëndësishme e haxhit, ku haxhilerët qëndrojnë në malin Arafat në lutje.

 • 16 Qershor 2024 – Dita e Parë e Kurban Bajramit
   Festë që shënon sakrificën e Ibrahimit dhe përkushtimin ndaj Allahut. 

 • 07 Korrik 2024 – Dita e Parë e Vitit të Ri Hixhri 1446
  Një moment për të përkujtuar migrimin (Hixhren) e Profetit Muhammed nga Mecca në Medinë.

 • 16 Korrik 2024 – Dita e Ashurasë
  Një ditë për të kujtuar ngjarje të ndryshme historike në Islam, përfshirë shpëtimin e Profetit Musa nga faraoni.

CICRA

Qendrës Shqiptare për Integrim, Kulturë dhe Religjion në Lozanë
Centre Albanais pour l'Intégration, la Culture et la Religion à Lausanne

Chemin du Couchant 4
1022 Chavannes-près-Renens

info@cicra.ch

+41 21 691 00 35
+41 76 615 18 00

Rreth nesh

Historiku

Kryesia

Imami

Statusi i CICRA-së

Antarisa

Botimet

Xhamia në Lozanë

Aktivitetet dhe shërbimet

Ditët fetare në vitin 2024

Bëhu anëtar

Kontakt

Leximi dhe mësimi i Kuranit

Kurani është libri i shenjtë i Islamit, një burim i palëkundur udhëzimi për besimtarët në të gjithë botën. Ai përmban fjalët e Allahut, të zbritura nëpërmjet Profetit Muhammed (paqja qoftë mbi të), dhe shërben si udhërrëfyes për jetën, duke ofruar mësime për moralitetin, adhurimin dhe shoqërinë.

SHKARKO
KURANIN E MADHËRISHËM